lQDPJwev_rDSwxTNAfTNBaCwiauai8yF4TAE-3FuUADSAA_1440_500

Pitakonan

  • Baterei Lithium Ion
  • Paket Baterai Lithium
  • Safety
  • Rekomendasi panggunaan
  • Garansi
  • Pengiriman
  • 1. Apa Baterei Lithium Ion?

    Baterei lithium-ion utawa Li-ion minangka jinis baterei sing bisa diisi ulang sing nggunakake pangurangan ion lithium sing bisa dibalik kanggo nyimpen energi.elektroda negatif saka sel lithium-ion konvensional biasane grafit, wangun karbon.elektroda negatif iki kadhangkala disebut anode minangka tumindak minangka anode sak discharge.elektroda positif biasane oksida logam;elektroda positif kadhangkala disebut cathode minangka tumindak minangka cathode sak discharge.elektrods positif lan negatif tetep positif lan negatif ing nggunakake normal apa daya utawa discharging lan mulane istilah luwih cetha kanggo nggunakake saka anode lan katoda kang kuwalik sak ngisi daya.

  • 2. Apa Sel Litium Prismatik?

    Sèl litium prismatik minangka jinis sèl litium-ion spesifik sing duwé wangun prismatik (persegi panjang).Iki kalebu anoda (biasane digawe saka grafit), katoda (asring senyawa oksida logam lithium), lan elektrolit uyah lithium.Anoda lan katoda dipisahake dening membran keropos kanggo nyegah kontak langsung lan sirkuit cendhak.Sel lithium prismatik umume digunakake ing aplikasi ing ngendi papan dadi masalah, kayata laptop, smartphone, lan piranti elektronik portabel liyane.Padha uga kerep digunakake ing kendaraan listrik lan sistem panyimpenan energi amarga Kapadhetan energi dhuwur lan kinerja banget. Dibandhingake karo format sel lithium-ion liyane, sel prismatik duwe kaluwihan ing syarat-syarat Kapadhetan packing lan manufacturability luwih gampang ing produksi gedhe-gedhe.Bentuk persegi dowo sing rata ngidini panggunaan ruang sing efisien, saengga produsen bisa ngemas luwih akeh sel ing volume tartamtu.Nanging, wangun kaku saka sel prismatik bisa matesi keluwesan ing aplikasi tartamtu.

  • 3. Apa Bedane Antarane Sel Prismatik Lan Kantong

    Sel prismatik lan kantong minangka rong jinis desain kanggo baterei lithium-ion:

    Sel prismatik:

    • Wangun: Sèl prismatik duwé wangun persegi dowo utawa persegi, kaya sel baterei tradisional.
    • Desain: Padha biasane duwe casing njaba kaku digawe saka logam utawa plastik, nyediakake stabilitas struktural.
    • Konstruksi: Sel prismatik nggunakake lapisan elektroda, separator, lan elektrolit sing ditumpuk.
    • Aplikasi: Biasane digunakake ing elektronik konsumen kaya laptop, tablet, lan smartphone, uga kendaraan listrik lan sistem panyimpenan energi kothak.

    Sel Kantong:

    • Wangun: Sel kantong duwe desain sing fleksibel lan rata, meh padha karo kantong sing ramping lan entheng.
    • Desain: Iki kalebu lapisan elektroda, separator, lan elektrolit sing ditutupi kantong laminated fleksibel utawa aluminium foil.
    • Konstruksi: Kanthong sel kadhangkala diarani minangka "sel warata ditumpuk" amarga duwe konfigurasi elektroda sing ditumpuk.
    • Aplikasi: Sel kantong digunakake akeh ing piranti elektronik portabel kaya smartphone, tablet, lan piranti sing bisa dipakai amarga ukurane kompak lan bobote entheng.

    Iki uga digunakake ing kendaraan listrik lan sistem panyimpenan energi. Bedane utama antarane sel prismatik lan kantong kalebu desain fisik, konstruksi, lan keluwesan.Nanging, loro jinis sel kasebut beroperasi adhedhasar prinsip kimia baterei lithium-ion sing padha.Pilihan antarane sel prismatik lan kantong gumantung saka faktor kayata syarat papan, watesan bobot, kabutuhan aplikasi, lan pertimbangan manufaktur.

  • 4. Apa Jinis Kimia Lithium-Ion Sing Kasedhiya, Lan Kenapa Kita Gunakake Lifepo4?

    Ana sawetara kimia beda kasedhiya.GeePower nggunakake LiFePO4 amarga umur siklus dawa, biaya kepemilikan sing murah, stabilitas termal, lan output daya dhuwur.Ing ngisor iki minangka bagan sing nyedhiyakake sawetara informasi babagan kimia lithium-ion alternatif.

    Spesifikasi

    Li-kobalt LiCoO2 (LCO)

    Li-mangan LiMn2O4 (LMO)

    Li-fosfat LiFePO4 (LFP)

    NMC1 LiNiMnCoO2

    Tegangan

    3.60V

    3.80V

    3.30V

    3.60/3.70V

    Limit Pangisian daya

    4.20V

    4.20V

    3.60V

    4.20V

    Siklus Urip

    500

    500

    2.000

    2.000

    Suhu operasi

    Rata-rata

    Rata-rata

    apik

    apik

    Energi Spesifik

    150–190Wh/kg

    100–135Wh/kg

    90–120Wh/kg

    140-180Wh/kg

    Loading

    1C

    10C, 40C pulsa

    35C terus menerus

    10C

    Safety

    Rata-rata

    Rata-rata

    Aman banget

    Luwih aman tinimbang Li-Kobalt

    Landasan Pacu Termal

    150°C (302°F)

    250°C (482°F)

    270°C (518°F)

    210°C (410°F)

  • 5. Kepiye cara kerja sel baterei?

    Sèl baterei, kayata sel baterei lithium-ion, dianggo adhedhasar prinsip reaksi elektrokimia.

    Mangkene panjelasan sing disederhanakake babagan cara kerjane:

    • Anoda (Elektroda Negatif): Anoda digawe saka bahan sing bisa ngeculake elektron, biasane grafit.Nalika baterei kosong, anoda ngeculake elektron menyang sirkuit njaba.
    • Cathode (Elektroda Positif): Katoda digawe saka bahan sing bisa narik lan nyimpen elektron, biasane oksida logam kayata lithium kobalt oksida (LiCoO2).Sajrone discharge, ion litium pindhah saka anoda menyang katoda.
    • Elektrolit: Elektrolit minangka medium kimia, biasane uyah lithium sing larut ing pelarut organik.Iki ngidini gerakan ion litium ing antarane anoda lan katoda nalika tetep pisahake elektron.
    • Separator: Pemisah sing digawe saka bahan keropos nyegah kontak langsung antarane anoda lan katoda, nyegah sirkuit cendhak nalika ngidini aliran ion lithium.
    • Discharge: Nalika baterei disambungake menyang sirkuit njaba (contone, smartphone), ion litium pindhah saka anoda menyang katoda liwat elektrolit, nyedhiyakake aliran elektron lan ngasilake energi listrik.
    • Ngisi daya: Nalika sumber daya eksternal disambungake menyang baterei, arah reaksi elektrokimia dibalik.Ion litium pindhah saka katoda bali menyang anoda, ing ngendi padha disimpen nganti dibutuhake maneh.

    Proses iki ngidini sel baterei ngowahi energi kimia dadi energi listrik nalika dibuwang lan nyimpen energi listrik sajrone ngisi daya, dadi sumber daya portabel lan bisa diisi ulang.

  • 6. Apa Kaluwihan lan Kekurangan Baterai Lifepo4?

    Kaluwihan saka baterei LiFePO4:

    • Safety: Baterei LiFePO4 minangka kimia baterei lithium-ion paling aman sing kasedhiya, kanthi resiko geni utawa bledosan sing luwih murah. Siklus Umur Panjang: Baterei iki bisa tahan ribuan siklus pangisian daya, dadi cocok kanggo panggunaan sing kerep.
    • Kapadhetan Energi Dhuwur: Baterei LiFePO4 bisa nyimpen akeh energi kanthi ukuran sing kompak, cocog kanggo aplikasi sing winates ing papan.
    • Kinerja Suhu sing Apik: Dheweke nindakake kanthi apik ing suhu sing ekstrem, saengga cocog kanggo macem-macem iklim.
    • Low Self-Discharge: Baterei LiFePO4 bisa nahan daya kanggo wektu sing luwih suwe, cocog kanggo aplikasi sing jarang digunakake.

    Kekurangan baterei LiFePO4:

    • Kapadhetan Energi Kurang: Dibandhingake karo kimia lithium-ion liyane, baterei LiFePO4 duwe kapadhetan energi sing rada murah.
    • Biaya sing luwih dhuwur: Baterei LiFePO4 luwih larang amarga proses manufaktur lan bahan sing luwih larang.
    • Tegangan Ngisor: Baterei LiFePO4 duwe voltase nominal sing luwih murah, mbutuhake pertimbangan tambahan kanggo aplikasi tartamtu.
    • Tingkat Discharge sing luwih murah: Padha duwe tingkat discharge sing luwih murah, mbatesi kesesuaian kanggo aplikasi sing mbutuhake daya dhuwur.

    Ing ringkesan, baterei LiFePO4 nyedhiyakake safety, siklus urip sing dawa, kapadhetan energi sing dhuwur, kinerja suhu sing apik, lan kurang muatan.Nanging, padha duwe kapadhetan energi sing rada murah, biaya sing luwih dhuwur, tegangan sing luwih murah, lan tingkat discharge sing luwih murah dibandhingake karo kimia lithium-ion liyane.

  • 7. Apa Bedane Antarane LiFePO4 Lan Sel NCM?

    LiFePO4 (Lithium Iron Phosphate) lan NCM (Nikel Kobalt Mangan) iku loro jinis kimia baterei lithium-ion, nanging padha duwe sawetara beda ing karakteristik.

    Ing ngisor iki sawetara prabédan utama ing antarane sel LiFePO4 lan NCM:

    • Safety: Sel LiFePO4 dianggep minangka kimia litium-ion sing paling aman, kanthi resiko sing luwih murah saka pelarian termal, geni, utawa bledosan.Sel NCM, sanajan umume aman, duwe risiko sing luwih dhuwur kanggo pelarian termal dibandhingake karo LiFePO4.
    • Kapadhetan Energi: Sel NCM umume duwe kapadhetan energi sing luwih dhuwur, tegese bisa nyimpen energi luwih akeh saben bobot utawa volume unit.Iki ndadekake sel NCM luwih cocok kanggo aplikasi sing mbutuhake kapasitas energi sing luwih dhuwur.
    • Cycle Life: Sel LiFePO4 duwe siklus urip sing luwih dawa dibandhingake karo sel NCM.Biasane bisa tahan luwih akeh siklus pangisian daya sadurunge kapasitase wiwit mudhun kanthi signifikan.Iki ndadekake sel LiFePO4 luwih cocok kanggo aplikasi sing mbutuhake muter asring.
    • Stabilitas Termal: Sel LiFePO4 luwih stabil kanthi termal lan luwih apik ing lingkungan suhu dhuwur.Padha kurang rentan kanggo overheating lan bisa tahan suhu operasi sing luwih dhuwur tinimbang sel NCM.
    • Biaya: Sel LiFePO4 umume luwih murah dibandhingake karo sel NCM.Wiwit baterei lithium wesi fosfat ora ngemot unsur logam mulia kayata kobalt, rega bahan mentah uga luwih murah, lan fosfor lan wesi uga relatif akeh ing bumi.
    • Tegangan: Sel LiFePO4 duwe voltase nominal sing luwih murah tinimbang sel NCM.Iki tegese baterei LiFePO4 mbutuhake sel utawa sirkuit tambahan ing seri kanggo entuk output voltase sing padha karo baterei NCM.

    Ing ringkesan, baterei LiFePO4 nawakake keamanan sing luwih gedhe, umur siklus sing luwih dawa, stabilitas termal sing luwih apik, lan risiko sing luwih murah saka pelarian termal.Baterei NCM, ing sisih liya, duwe kapadhetan energi sing luwih dhuwur lan bisa uga luwih cocog kanggo aplikasi sing ora ana ruang kayata mobil penumpang.

    Pilihan ing antarane sel LiFePO4 lan NCM gumantung saka syarat khusus aplikasi kasebut, kalebu safety, kapadhetan energi, umur siklus, lan pertimbangan biaya.

  • 8. Apa Balancing Sel Baterei?

    Balancing sel baterei yaiku proses equalize tingkat pangisian daya saben sel ing paket baterei.Iki mesthekake yen kabeh sel bisa digunakake kanthi optimal kanggo nambah kinerja, safety, lan umur dawa.Ana rong jinis: imbangan aktif, sing aktif nransfer daya antarane sel, lan imbangan pasif, sing nggunakake resistor kanggo ngilangi muatan sing berlebihan.Balancing penting kanggo ngindhari overcharging utawa overdischarging, nyuda degradasi sel, lan njaga kapasitas seragam ing sel.

  • 1. Bisa Baterei Lithium Ion Diisi Baterei Kapan?

    Ya, baterei Lithium-ion bisa diisi sawayah-wayah tanpa gawe piala.Ora kaya baterei timbal-asam, baterei lithium-ion ora ngalami kekurangan sing padha nalika diisi sebagian.Iki tegese pangguna bisa nggunakake kesempatan ngisi daya, tegese bisa plug ing baterei sajrone interval cendhak kayata istirahat nedha awan kanggo ngedongkrak tingkat pangisian daya.Iki mbisakake pangguna kanggo mesthekake yen baterei tetep kebak sedina muput, minimalake risiko baterei dadi kurang sak tugas penting utawa aktivitas.

  • 2. Pira Siklus Baterei GeePower Lifepo4?

    Miturut data lab, Baterei GeePower LiFePO4 dirating nganti 4,000 siklus ing 80% depth-of discharge.Nyatane, sampeyan bisa nggunakake wektu sing luwih suwe yen dirawat kanthi bener.Nalika kapasitas baterei mudhun nganti 70% saka kapasitas wiwitan, dianjurake kanggo kethokan.

  • 3. Apa Kapabilitas Suhu Baterei?

    Baterei LiFePO4 GeePower bisa diisi ing kisaran 0 ~ 45 ℃, bisa digunakake ing kisaran -20 ~ 55 ℃, suhu panyimpenan antarane 0 ~ 45 ℃.

  • 4. Apa Baterei Nduwe Efek Memori?

    Baterei LiFePO4 GeePower ora duwe efek memori lan bisa diisi ulang sawayah-wayah.

  • 5. Apa Aku Perlu Pengisi Daya Khusus Kanggo Baterei?

    Ya, panggunaan pangisi daya sing bener duwe pengaruh gedhe ing kinerja baterei.Baterei GeePower dilengkapi pangisi daya khusus, sampeyan kudu nggunakake pangisi daya khusus utawa pangisi daya sing disetujoni dening teknisi GeePower.

  • 6. Kepiye Suhu Ngaruhi Fungsi Baterei?

    Kahanan suhu dhuwur (> 25 ° C) bakal nambah aktivitas kimia baterei, nanging bakal nyepetake umur baterei lan uga nambah tingkat ngeculake.Suhu kurang (<25°C) nyuda kapasitas baterei lan nyuda swasana.Mula, nggunakake baterei ing kondisi udakara 25 ° C bakal entuk kinerja lan umur sing luwih apik.

  • 7. Apa fungsi tampilan LCD?

    Kabeh paket baterei GeePower dilengkapi karo tampilan LCD, sing bisa nuduhake data kerja baterei, kalebu: SOC, Tegangan, Saiki, Jam kerja, gagal utawa ora normal, lsp.

  • 8. Kepiye cara BMS?

    Sistem Manajemen Baterei (BMS) minangka komponen penting ing paket baterei lithium-ion, njamin operasi sing aman lan efisien.

    Mangkene cara kerjane:

    • Ngawasi Baterei: BMS terus ngawasi macem-macem parameter baterei, kayata voltase, arus, suhu, lan status pangisian daya (SOC).Informasi iki mbantu nemtokake kesehatan lan kinerja baterei.
    • Balancing Sel: Paket baterei lithium-ion kalebu macem-macem sel individu, lan BMS mesthekake yen saben sel seimbang babagan voltase.Balancing sel mesthekake yen ora ana siji sel sing kebanjiran utawa kurang, saengga bisa ngoptimalake kapasitas sakabèhé lan umur dawa baterei.
    • Perlindhungan Keamanan: BMS duwe mekanisme keamanan kanggo nglindhungi baterei saka kahanan sing ora normal.Contone, yen suhu baterei ngluwihi wates aman, BMS bisa ngaktifake sistem cooling utawa medhot baterei saka mbukak kanggo nyegah karusakan.
    • Estimasi Pangisian Daya: BMS ngira SOC baterei adhedhasar macem-macem input, kalebu voltase, saiki, lan data historis.Informasi iki mbantu nemtokake kapasitas baterei sing isih ana lan mbisakake prediksi umur lan jangkoan baterei sing luwih akurat.
    • Komunikasi: BMS asring nggabungake karo sistem sakabèhé, kayata kendaraan listrik utawa sistem panyimpenan energi.Komunikasi karo unit kontrol sistem, nyedhiyakake data wektu nyata lan nampa perintah kanggo ngisi daya, mbuwang, utawa operasi liyane.
    • Diagnosis lan Pelaporan Kesalahan: BMS bisa diagnosa kesalahan utawa kelainan ing paket baterei lan menehi tandha utawa kabar menyang operator sistem utawa pangguna.Bisa uga nyathet data kanggo analisis mengko kanggo ngenali masalah sing terus-terusan.

    Sakabèhé, BMS nduweni peran penting kanggo njamin safety, umur dawa, lan kinerja paket baterei lithium-ion kanthi aktif ngawasi, ngimbangi, nglindhungi, lan nyedhiyakake informasi penting babagan status baterei.

  • 1. Sertifikasi Apa sing Dilulusake Baterei Lithium Kita?

    CCS, CE, FCC, ROHS, MSDS, UN38.3, TUV, SJQA dll.

  • 2. Apa Apa Yen Sel Baterei Garing?

    Yen sel baterei dadi garing, tegese padha kosong, lan ora ana energi maneh ing baterei.

    Iki sing biasane kedadeyan nalika sel baterei garing:

    • Mundhut Daya: Nalika sel baterei garing, piranti utawa sistem sing didhukung baterei bakal kelangan daya.Bakal mandheg fungsi nganti baterei diisi ulang utawa diganti.
    • Voltage Drop: Nalika sel baterei garing, output voltase baterei bakal mudhun kanthi signifikan.Iki bisa nyebabake nyuda kinerja utawa fungsi piranti sing didhukung.
    • Potensi Kerusakan: Ing sawetara kasus, yen baterei wis lemes lan ditinggalake ing negara kasebut kanggo wektu sing suwe, bisa nyebabake karusakan sing ora bisa dibaleni maneh ing sel baterei.Iki bisa nyebabake kapasitas baterei suda utawa, ing kasus sing abot, baterei ora bisa digunakake.
    • Mekanisme Pangreksan Baterei: Umume sistem baterei modern duwe mekanisme proteksi sing dibangun kanggo nyegah sel dadi garing.Sirkuit proteksi iki ngawasi voltase baterei lan nyegah supaya ora ngeculake batesan tartamtu kanggo njamin umur lan safety baterei.
    • Ngisi daya utawa Ngganti: Kanggo mulihake energi baterei, kudu diisi ulang kanthi nggunakake metode lan peralatan sing cocog.

    Nanging, yen sel baterei wis rusak utawa rusak sacara signifikan, bisa uga kudu ngganti baterei kabeh. Penting kanggo dicathet yen macem-macem jinis baterei duwe karakteristik mbuwang sing beda lan ambane ngeculake sing disaranake.Umume dianjurake supaya ora nguras sel baterei kanthi lengkap lan ngisi maneh sadurunge garing kanggo mesthekake kinerja optimal lan ndawakake umur baterei.

  • 3. Apa GeePower Lithium-Ion Baterei Aman?

    Baterei lithium-ion GeePower nawakake fitur safety sing luar biasa amarga macem-macem faktor:

    • Sel baterei Grade A: Kita mung nggunakake merek terkenal sing nyedhiyakake baterei kanthi kinerja dhuwur.Sèl iki dirancang kanggo bledosan-bukti, anti-short circuit, lan njamin kinerja konsisten lan aman.
    • Kimia baterei: Baterei kita nggunakake lithium wesi fosfat (LiFePO4), sing dikenal kanthi stabilitas kimia.Uga nduweni suhu pelarian termal sing paling dhuwur dibandhingake karo kimia lithium-ion liyane, nyedhiyakake lapisan keamanan ekstra kanthi ambang suhu 270 °C (518F).
    • Teknologi sel prismatik: Ora kaya sel silinder, sel prismatik kita duwe kapasitas sing luwih dhuwur (> 20Ah) lan mbutuhake sambungan daya sing luwih sithik, nyuda risiko masalah potensial.Kajaba iku, bus-bar fleksibel sing digunakake kanggo nyambungake sel kasebut nggawe tahan banget kanggo getaran.
    • Struktur kelas kendaraan listrik lan desain insulasi: Kita wis ngrancang paket baterei khusus kanggo kendaraan listrik, ngetrapake struktur lan insulasi sing kuat kanggo nambah safety.
    • Desain modul GeePower: Paket baterei kita dirancang kanthi stabilitas lan kekuatan, njamin konsistensi lan efisiensi perakitan sing apik.
    • BMS cerdas lan sirkuit protèktif: Saben paket baterei GeePower dilengkapi Sistem Manajemen Baterei (BMS) sing cerdas lan sirkuit protèktif.Sistem iki terus-terusan ngawasi suhu lan saiki sel baterei.Yen ana kemungkinan cilaka utawa resiko sing dideteksi, sistem mati kanggo njaga kinerja baterei lan ndawakake umur sing dikarepake.

  • 4. Apa ana uneg-uneg bab baterei keno geni?

    Tenang, paket baterei GeePower dirancang kanthi safety minangka prioritas utama.Baterei nggunakake teknologi canggih, kayata kimia lithium wesi fosfat, sing dikenal kanthi stabilitas sing luar biasa lan ambang suhu sing diobong sing dhuwur.Ora kaya jinis baterei liyane, baterei lithium wesi fosfat duweni risiko geni sing luwih murah, amarga sifat kimia lan langkah-langkah keamanan sing ketat sing ditindakake sajrone produksi.Kajaba iku, paket baterei dilengkapi pangayoman canggih sing nyegah ngisi daya sing berlebihan lan ngeculake kanthi cepet, luwih nyuda resiko potensial.Kanthi kombinasi fitur safety iki, sampeyan bisa duwe katentreman atine ngerti sing kemungkinan saka baterei keno geni arang banget.

  • 1. Apa Baterei Bakal Dibuwang Dhewe Nalika Daya Pateni?

    Kabeh baterei, ora ketompo apa karakter kimia, duwe fénoména self-discharge.Nanging tingkat self-discharge baterei LiFePO4 banget kurang, kurang saka 3%.

    manungsa waé 

    Yen suhu sekitar dhuwur;Mangga mbayar manungsa waé kanggo weker suhu dhuwur saka sistem baterei;Aja ngisi baterei sanalika sawise digunakake ing lingkungan suhu dhuwur, sampeyan kudu ngaso baterei luwih saka 30 menit utawa suhu mudhun kanggo ≤35 ° C;Nalika suhu sekitar ≤0 ° C, baterei kudu diisi sanalika bisa sawise nggunakake forklift kanggo nyegah baterei saka kadhemen kanggo ngisi utawa ndawakake wektu ngisi daya;

  • 2. Apa Aku Bisa Ngeculake Baterei Lifepo4?

    Ya, baterei LiFePO4 bisa terus dibuwang nganti 0% SOC lan ora ana efek jangka panjang.Nanging, disaranake sampeyan mung ngeculake nganti 20% kanggo njaga umur baterei.

    manungsa waé 

    Interval SOC paling apik kanggo panyimpenan baterei: 50±10%

  • 3. Ing Suhu Apa Aku Bisa Ngisi Daya lan Mbusak Paket Baterei Geepower?

    Paket Baterei GeePower mung kudu diisi daya saka 0°C nganti 45°C (32°F nganti 113°F) lan kosong saka -20°C nganti 55°C (-4°F nganti 131°F).

  • 4. Apa Kisaran Suhu -20 °c Nganti 55 °c (-4 °f Nganti 131 °f) Suhu Internal Operasi Paket Utawa Suhu Sekitar?

    Iki minangka suhu internal.Ana sensor suhu ing paket sing ngawasi suhu operasi.Yen kisaran suhu ngluwihi, buzzer bakal muni lan paket bakal mati kanthi otomatis nganti paket diijini kelangan / panas ing parameter operasional. 

  • 5. Apa Sampeyan Bakal Nyedhiyakake Pelatihan?

    Pancen ya, kita bakal menehi dhukungan teknis lan latihan online kalebu kawruh dhasar babagan baterei lithium, kaluwihan baterei lithium lan masalah shooting.Manual pangguna bakal diwenehake kanggo sampeyan ing wektu sing padha.

  • 6. carane tangi baterei LiFePO4?

    Yen baterei LiFePO4 (Lithium Iron Phosphate) wis kosong utawa "turu," sampeyan bisa nyoba langkah-langkah ing ngisor iki kanggo tangi:

    • Mesthekake safety: baterei LiFePO4 bisa sensitif, supaya nganggo sarung tangan protèktif lan kaca tingal nalika nangani.
    • Priksa sambungan: Priksa manawa kabeh sambungan ing antarane baterei lan piranti utawa pangisi daya aman lan bebas saka karusakan.
    • Priksa voltase baterei: Gunakake multi-meter kanggo mriksa voltase baterei.Yen voltase kurang saka tingkat minimal sing disaranake (biasane udakara 2,5 volt saben sel), pindhah menyang langkah 5. Yen ana ing ndhuwur level iki, pindhah menyang langkah 4.
    • Ngisi daya baterei: Sambungake baterei menyang pangisi daya sing cocog sing dirancang khusus kanggo baterei LiFePO4.Tindakake pandhuan pabrikan kanggo ngisi daya baterei LiFePO4 lan ngidini wektu sing cukup kanggo ngisi daya baterei.Ngawasi proses pangisi daya kanthi rapet lan priksa manawa pangisi daya ora panas banget.Sawise voltase baterei tekan tingkat ditrima, iku kudu tangi lan miwiti nampa daya.
    • Ngisi daya Recovery: Yen voltase banget kurang kanggo pangisi daya biasa kanggo ngenali, sampeyan bisa uga kudu pangisi daya "pemulihan".Pangisi daya khusus iki dirancang kanggo mbalekake lan nguripake maneh baterei LiFePO4 kanthi aman.Pangisi daya iki asring dilengkapi instruksi lan setelan khusus kanggo skenario kasebut, mula priksa kanthi ati-ati pandhuan sing diwenehake.
    • Njaluk bantuan profesional: Yen langkah ing ndhuwur ora bisa urip maneh baterei, nimbang njupuk menyang teknisi baterei profesional utawa hubungi produsen baterei kanggo bantuan luwih.Nyoba tangi baterei LiFePO4 kanthi cara sing ora bener utawa nggunakake teknik ngisi daya sing salah bisa mbebayani lan bisa ngrusak baterei luwih akeh.

    Elinga tindakake pancegahan safety sing tepat nalika nangani baterei lan tansah waca pandhuan pabrikan kanggo ngisi daya lan nangani baterei LiFePO4.

  • 7. Suwene Bakal Ngisi Daya?

    Suwene wektu sing dibutuhake kanggo ngisi baterei Li-ion gumantung saka jinis lan ukuran sumber pangisian daya. Tingkat pangisian daya sing disaranake yaiku 50 amp saben baterei 100 Ah ing sistem sampeyan.Contone, yen pangisi daya sampeyan 20 amp lan sampeyan kudu ngisi baterei kosong, butuh 5 jam nganti tekan 100%.

  • 8. Suwene Baterei GeePower LiFePO4 Bisa Disimpen?

    Disaranake banget kanggo nyimpen baterei LiFePO4 ing njero ruangan sajrone musim panas.Disaranake uga kanggo nyimpen baterei LiFePO4 ing kondisi pangisian daya (SOC) kira-kira 50% utawa luwih dhuwur.Yen baterei disimpen nganti suwe, ngisi daya baterei paling sethithik saben 6 sasi (disaranake saben 3 sasi).

  • 9. Carane Ngisi Daya Baterei LiFePO4?

    Ngisi daya baterei LiFePO4 (singkatan saka baterei Lithium Iron Phosphate) relatif gampang.

    Mangkene langkah-langkah kanggo ngisi baterei LiFePO4:

    Pilih pangisi daya sing cocog: Priksa manawa sampeyan duwe pangisi daya baterei LiFePO4 sing cocog.Nggunakake pangisi daya sing dirancang khusus kanggo baterei LiFePO4 iku penting, amarga pangisi daya iki nduweni algoritma pangisi daya lan setelan voltase sing bener kanggo jinis baterei iki.

    • Sambungake pangisi daya: Priksa manawa pangisi daya wis dicopot saka sumber daya.Banjur, sambungake timbal output positif (+) pangisi daya menyang terminal positif baterei LiFePO4, lan sambungake timbal output negatif (-) menyang terminal negatif baterei.Priksa manawa sambungan kasebut aman lan kuwat.
    • Pasang pangisi daya: Sawise sambungan aman, pasang pangisi daya menyang sumber daya.Pangisi daya kudu duwe lampu indikator utawa tampilan sing nuduhake status pangisi daya, kayata abang kanggo ngisi daya lan ijo nalika kebak.Deleng manual pangguna pangisi daya kanggo instruksi lan indikator pangisi daya tartamtu.
    • Ngawasi proses ngisi daya: Tansah mripat ing proses pangisian daya.Baterei LiFePO4 umume duwe voltase lan arus pangisian daya sing disaranake, mula penting kanggo nyetel pangisi daya menyang nilai sing disaranake yen bisa.Aja ngisi daya baterei sing berlebihan, amarga bisa nyebabake karusakan utawa nyuda umure.
    • Ngisi daya nganti kebak: Ngidini pangisi daya kanggo ngisi daya baterei LiFePO4 nganti tekan kapasitas penuh.Iki mbutuhake sawetara jam gumantung saka ukuran lan status baterei.Sawise baterei wis kebak, pangisi daya kudu kanthi otomatis mandheg utawa mlebu mode pangopènan.
    • Copot pangisi daya: Sawise baterei wis kebak, copot pangisi daya saka sumber daya lan copot saka baterei.Priksa manawa kanggo nangani baterei lan pangisi daya kanthi ati-ati, amarga bisa dadi anget sajrone proses ngisi daya.

    Wigati dimangerteni manawa iki minangka langkah-langkah umum, lan mesthi disaranake ngrujuk marang pandhuan produsen baterei khusus lan manual pangguna pangisi daya kanggo instruksi pangisi daya sing rinci lan pancegahan safety.

  • 10. Cara Milih Bms Kanggo Sel Lifepo4

    Nalika milih Sistem Manajemen Baterei (BMS) kanggo sel LiFePO4, sampeyan kudu nimbang faktor ing ngisor iki:

    • Kompatibilitas sel: Priksa manawa BMS sing sampeyan pilih dirancang khusus kanggo sel LiFePO4.Baterei LiFePO4 duwe profil pangisi daya lan pangisi daya sing beda dibandhingake karo kimia lithium-ion liyane, mula BMS kudu kompatibel karo kimia khusus iki.
    • Tegangan lan kapasitas sel: Elinga voltase lan kapasitas sel LiFePO4 sampeyan.BMS sing sampeyan pilih kudu cocog kanggo kisaran voltase lan kapasitas sel tartamtu.Priksa spesifikasi BMS kanggo konfirmasi manawa bisa nangani voltase lan kapasitas baterei.
    • Fitur pangayoman: Goleki BMS sing nawakake fitur proteksi penting kanggo njamin operasi baterei LiFePO4 sampeyan kanthi aman.Fitur kasebut bisa uga kalebu proteksi overcharge, proteksi over-discharge, proteksi arus luwih, proteksi sirkuit cendhak, ngawasi suhu, lan keseimbangan voltase sel.Komunikasi lan ngawasi: Coba apa sampeyan butuh BMS supaya nduweni kemampuan komunikasi.Sawetara model BMS nawakake fitur kayata ngawasi voltase, ngawasi saiki, lan ngawasi suhu, sing bisa diakses saka jarak jauh liwat protokol komunikasi kaya RS485, CAN bus, utawa Bluetooth.
    • Keandalan lan kualitas BMS: Goleki BMS saka pabrikan terkenal sing dikenal ngasilake produk sing dipercaya lan berkualitas.Coba maca review lan mriksa rekaman trek pabrikan kanggo ngirim solusi BMS sing kuat lan bisa dipercaya. Desain lan instalasi: Priksa manawa BMS dirancang kanggo integrasi lan instalasi sing gampang menyang baterei.Coba faktor kayata dimensi fisik, opsi pemasangan, lan syarat kabel BMS.
    • Biaya: Bandhingake rega saka macem-macem pilihan BMS, tetep ing pikiran sing kualitas lan linuwih faktor penting.Coba fitur lan kinerja sing dibutuhake lan golek imbangan antarane efektifitas biaya lan nyukupi kabutuhan sampeyan.

    Pungkasane, BMS spesifik sing sampeyan pilih bakal gumantung karo syarat khusus paket baterei LiFePO4 sampeyan.Priksa manawa BMS cocog karo standar safety sing dibutuhake lan nduweni fitur lan spesifikasi sing cocog karo kabutuhan baterei.

  • 11. Apa Apa Yen Sampeyan Overcharge Baterei Lifepo4

    Yen sampeyan ngisi daya baterei LiFePO4 (Lithium Iron Phosphate) kakehan, bisa nyebabake sawetara konsekuensi:

    • Thermal runaway: Overcharging bisa nyebabake suhu baterei mundhak sacara signifikan, sing bisa nyebabake kahanan termal.Iki minangka proses sing ora bisa dikendhaleni lan nguatake awake dhewe, ing ngendi suhu baterei terus mundhak kanthi cepet, sing bisa nyebabake panas utawa geni sing akeh banget.
    • Umur baterei suda: Ngisi daya sing berlebihan bisa nyuda umur baterei LiFePO4 kanthi signifikan.Pangisian daya sing terus-terusan bisa nyebabake karusakan ing sel baterei, sing nyebabake nyuda kapasitas lan kinerja sakabèhé.Swara wektu, iki bisa nyebabake umur baterei shortened.
    • Bebaya safety: Overcharging bisa nambah tekanan ing sel baterei, sing pungkasane bisa nyebabake kebocoran gas utawa elektrolit.Iki bisa nyebabake bebaya safety kayata risiko bledosan utawa geni.
    • Mundhut kapasitas baterei: Overcharging bisa nimbulaké karusakan sing ora bisa dibalèkaké lan mundhut kapasitas ing baterei LiFePO4.Sèl kasebut bisa uga nandhang kacilakan mandiri lan nyuda kapasitas panyimpenan energi, sing mengaruhi kinerja lan kegunaan sakabèhé.

    Kanggo nyegah ngisi daya sing berlebihan lan njamin operasi sing aman saka baterei LiFePO4, disaranake nggunakake Sistem Manajemen Baterei (BMS) sing cocog sing kalebu proteksi overcharge.BMS ngawasi lan ngontrol proses pangisian daya kanggo nyegah baterei kebak daya, njamin operasi sing aman lan optimal.

  • 12. Carane Nyimpen Baterei Lifepo4?

    Nalika arep nyimpen baterei LiFePO4, tindakake pandhuan iki kanggo njamin umur dawa lan safety:

    Ngisi daya baterei: Sadurunge nyimpen baterei LiFePO4, priksa manawa wis kebak.Iki mbantu nyegah self-discharge sajrone panyimpenan, sing bisa nyebabake voltase baterei mudhun banget.

    • Priksa voltase: Gunakake multi-meter kanggo ngukur voltase baterei.Saenipun, voltase kudu watara 3.2 - 3.3 volt saben sel.Yen voltase dhuwur banget utawa kurang, bisa uga nuduhake masalah karo baterei, lan sampeyan kudu njaluk bantuan profesional utawa hubungi Produsèn.
    • Simpen ing suhu sedheng: Baterei LiFePO4 kudu disimpen ing papan sing adhem lan garing kanthi suhu sedheng antarane 0-25°C (32-77°F).Suhu sing ekstrem bisa nyuda kinerja baterei lan nyuda umure.Aja disimpen ing sinar srengenge langsung utawa cedhak karo sumber panas.
    • Nglindhungi saka Kelembapan: Priksa manawa area panyimpenan garing, amarga kelembapan bisa ngrusak baterei.Simpen baterei ing wadhah utawa tas sing kedap udara kanggo nyegah kelembapan utawa kelembapan.
    • Ngindhari stres mekanik: Lindungi baterei saka pengaruh fisik, tekanan, utawa stres mekanik liyane.Ati-ati supaya ora ngeculake utawa ngrusak, amarga bisa ngrusak komponen internal.
    • Pedhot saka piranti: Yen sampeyan nyimpen baterei LiFePO4 ing piranti kayata kamera utawa kendaraan listrik, copot saka piranti sadurunge disimpen.Ninggalake baterei sing disambungake menyang piranti bisa nyebabake saluran sing ora perlu lan bisa ngrusak baterei utawa piranti kasebut.
    • Priksa voltase kanthi periodik: Disaranake mriksa voltase baterei LiFePO4 sing disimpen saben sawetara wulan kanggo njamin tingkat pangisian daya sing bisa ditampa.Yen voltase mudhun sacara signifikan sajrone panyimpenan, coba ngisi daya baterei supaya ora rusak amarga discharge jero.

    Kanthi nuruti pedoman panyimpenan iki, sampeyan bisa nambah umur lan kinerja baterei LiFePO4.

  • 1. Apa urip samesthine saka baterei?

    Baterei GeePower bisa digunakake luwih saka 3.500 siklus urip.Urip desain baterei luwih saka 10 taun.

  • 2. Apa Kebijakan Garansi?

    Babar pisan kanggo baterei 5 taun utawa 10.000 jam, whichever rawuh dhisik.BMS mung bisa ngawasi wektu discharge, lan pangguna bisa nggunakake baterei kerep, yen kita nggunakake kabèh siklus kanggo netepake babar pisan , iku bakal ora adil kanggo pangguna.Mulane garansi 5 taun utawa 10.000 jam, endi sing luwih dhisik.

  • 1. Apa cara pengiriman sing bisa kita pilih kanggo baterei lithium?

    Kaya asam timbal, ana instruksi kemasan sing kudu ditindakake nalika ngirim.Ana sawetara opsi sing kasedhiya gumantung saka jinis baterei lithium lan peraturan sing ditindakake:

    • Pengiriman Ground: Iki minangka cara sing paling umum kanggo ngirim baterei lithium lan umume diidini kanggo kabeh jinis baterei lithium.Pangiriman darat biasane kurang mbatesi amarga ora kalebu peraturan transportasi udara sing padha.
    • Pengiriman Udara (Kargo): Yen baterei lithium dikirim liwat udara minangka kargo, ana peraturan khusus sing kudu ditindakake.Jinis baterei lithium sing beda-beda (kayata lithium-ion utawa lithium-metal) bisa uga duwe watesan sing beda.Penting kanggo tundhuk karo peraturan International Air Transport Association (IATA) lan mriksa karo maskapai kanggo syarat tartamtu.
    • Pengiriman Udara (Penumpang): Pengiriman baterei lithium ing penerbangan penumpang diwatesi amarga masalah safety.Nanging, ana pangecualian kanggo baterei lithium sing luwih cilik ing piranti konsumen kaya smartphone utawa laptop, sing diidini minangka bagasi gawan utawa dicenthang.Maneh, penting banget kanggo mriksa maskapai babagan watesan utawa watesan.
    • Pengiriman Laut: Angkutan laut umume kurang mbatesi nalika ngirim baterei lithium.Nanging, isih penting kanggo netepi Kode Barang Berbahaya Maritim Internasional (IMDG) lan peraturan khusus kanggo ngirim baterei lithium liwat segara.
    • Layanan Kurir: Layanan kurir kaya FedEx, UPS, utawa DHL bisa uga duwe pedoman lan watesan khusus kanggo ngirim baterei lithium.

    Penting kanggo mriksa karo layanan kurir kanggo mesthekake tundhuk karo peraturane. Preduli saka cara pengiriman sing dipilih, penting kanggo paket lan label baterei lithium kanthi bener miturut peraturan sing cocog kanggo njamin transportasi sing aman.Sampeyan uga penting kanggo sinau babagan peraturan lan syarat khusus kanggo jinis baterei lithium sing dikirim lan takon karo operator pengiriman kanggo pedoman tartamtu sing bisa ditindakake.

  • 2. Apa sampeyan duwe pengiriman barang kanggo mbantu ngirim baterei lithium?

    Ya, kita duwe agensi pengiriman koperasi sing bisa ngangkut baterei lithium.Kaya sing wis dingerteni, baterei lithium isih dianggep minangka barang sing mbebayani, mula yen agensi pengiriman sampeyan ora duwe saluran transportasi, agensi pengiriman bisa ngeterake sampeyan.