• Babagan TOPP

250kW-1050kWh Grid-disambungake Energy Storage System

250kW-1050kWh Sistem Panyimpenan Energi sing disambungake Grid1

Artikel iki bakal nampilake Sistem Panyimpanan Energi (ESS) sing disambungake karo Grid 250kW-1050kWh khusus perusahaan.Kabeh proses, kalebu desain, instalasi, commissioning, lan operasi normal, spanned total nem sasi.Tujuan proyek iki yaiku ngetrapake strategi cukur puncak lan ngisi lembah kanggo nyuda biaya listrik.Kajaba iku, keluwihan listrik sing diasilake bakal didol maneh menyang kothak, ngasilake penghasilan tambahan.Pelanggan nyatakake kepuasan dhuwur karo solusi lan layanan produk kita.

Sistem ESS sing disambungake karo Grid minangka solusi sing cocog sing nyedhiyakake kemampuan panyimpenan energi sing dipercaya lan efisien.Nawakake integrasi sing lancar karo kothak, ngidini manajemen beban sing optimal lan panggunaan diferensial rega puncak-lembah miturut kabijakan rega kothak regional.

Sistem kasebut kalebu macem-macem komponen, kalebu baterei lithium wesi fosfat, sistem manajemen baterei, inverter bidirectional panyimpenan energi, sistem pemadam kebakaran gas, lan sistem kontrol lingkungan.Subsistem iki digabungake kanthi apik ing wadhah pengiriman standar, dadi serbaguna lan cocog kanggo macem-macem aplikasi.

Sawetara keuntungan penting saka Sistem ESS sing disambungake Grid kalebu:

● Interkoneksi kothak langsung, nggampangake respon dinamis kanggo fluktuasi beban daya lan diferensial rega pasar.

● Efisiensi ekonomi sing luwih apik, bisa ngasilake penghasilan sing dioptimalake lan wektu mbayar maneh investasi.

● Deteksi kesalahan aktif lan mekanisme respon cepet kanggo njamin safety operasional jangka panjang.

● Desain modular ngidini kanggo expansion keukur saka Unit baterei lan panyimpenan energi inverter bidirectional.

● Pitungan wektu nyata konsumsi listrik lan optimalisasi biaya miturut kabijakan rega kothak regional.

● Proses instalasi engineering streamlined, asil ing suda biaya operasional lan pangopènan.

● Becik kanggo angger-angger mbukak kanggo nyilikake expenses listrik perusahaan.

● Cocog kanggo kontrol beban kothak lan stabilisasi beban produksi.

Kesimpulane, Sistem ESS sing disambungake karo Grid minangka solusi sing dipercaya lan serba guna sing entuk pujian sing dhuwur saka para pelanggan sing puas.Desain sing komprehensif, integrasi sing lancar, lan operasi sing efisien ndadekake aset kasebut dadi aset sing penting kanggo macem-macem industri lan aplikasi.

Kita bakal ngenalake proyek iki liwat aspek ing ngisor iki:

● Parameter Teknis Sistem Panyimpenan Energi Wadah

● Set Konfigurasi Perangkat Keras saka Sistem Panyimpenan Energi Kontainer

● Pambuka kanggo Kontrol Sistem Panyimpenan Energi Kontainer

● Panjelasan Fungsional saka Modul Sistem Panyimpenan Energi Kontainer

● Integrasi Sistem Panyimpenan Energi

● Desain Wadhah

● Konfigurasi Sistem

● Analisis Biaya-Manfaat

Babagan (1)

1.Parameter Teknis Sistem Panyimpenan Energi Wadah

1.1 Parameter sistem

Nomer model

Daya inverter (kW)

Kapasitas baterei (KWH)

Ukuran wadhah

bobot

BESS-275-1050

250 * 1 pcs

1050.6

L12.2m * W2.5m * H2.9m

<30T

 

1.2 Indeks teknis utama

No.

Item

Parameter

1

Kapasitas sistem

1050 kWh

2

Rated daya pangisian/discharge

250kw

3

Daya pangisi daya / discharge maksimal

275kw

4

Dirating voltase output

AC 400 V

5

Dirating frekuensi output

50Hz

6

Mode kabel output

kabel 3 phase-4

7

Tingkat anomali harmonik total saiki

<5%

8

Faktor daya

> 0,98

1.3 Syarat lingkungan panggunaan:

Suhu operasi: -10 nganti +40 ° C

Suhu panyimpenan: -20 nganti +55 ° C

Kelembapan relatif: ora ngluwihi 95%

Lokasi panggunaan kudu bebas saka bahan mbebayani sing bisa nyebabake bledosan.Lingkungan sekitar ora kena ngemot gas sing ngrusak logam utawa ngrusak insulasi, lan uga ora ngemot bahan konduktif.Sampeyan uga kudu ora diisi karo kelembapan sing berlebihan utawa duwe jamur sing signifikan.

Lokasi panggunaan kudu dilengkapi fasilitas kanggo nglindhungi saka udan, salju, angin, pasir, lan bledug.

Pondasi sing atos kudu dipilih.Panggonan kasebut ora kena kena sinar srengenge langsung nalika musim panas lan ora kena ing papan sing cendhek.

Set Konfigurasi Perangkat Keras Sistem Panyimpenan Energi Kontainer

Ora. Item jeneng Katrangan
1
Sistem baterei
sel baterei 3.2V90Ah
kothak baterei 6S4P, 19.2V 360Ah
2
BMS
Modul pemantauan kothak baterei 12 voltase, 4 akuisisi suhu, ekualisasi pasif, kontrol wiwitan lan mandheg penggemar
Modul ngawasi baterei seri Tegangan seri, arus seri, resistensi internal isolasi SOC, SOH, kontrol kontaktor positif lan negatif lan mriksa simpul, output overflow fault, operasi layar tutul
3
Konverter bidirectional panyimpenan energi
daya dirating 250kw
Unit kontrol utama Mulai lan mungkasi kontrol, pangayoman, etcOperasi layar tutul
Kabinet konverter Kabinet modular kanthi trafo isolasi sing dibangun (kalebu pemutus sirkuit, kontaktor, kipas pendingin, lsp)
4
Sistem pemadam gas
Paket Heptafluoropropane Isine farmasi, katup mriksa, wadhah botol, selang, katup pelepas tekanan, lsp
Unit kontrol geni Kalebu mesin utama, deteksi suhu, deteksi kumelun, lampu pelepasan gas, weker swara lan cahya, lonceng weker, lsp
Ngalih jaringan 10M, 8 port, kelas industri
Pangukuran meter Demonstrasi kothak metering bidirectional metering, 0.5S
Kabinet kontrol Kalebu bar bus, pemutus sirkuit, kipas pendingin, lsp
5 Wadhah Wadhah 40 kaki sing ditingkatake 40-mlaku wadhah L12.2m * W2.5m * H2.9mKanthi kontrol suhu lan sistem grounding proteksi kilat.
Babagan (2)

Pambuka kanggo Kontrol Sistem Panyimpenan Energi Kontainer

3.1 Status mlaku

Sistem panyimpenan energi iki nggolongake operasi baterei dadi enem negara sing béda: ngisi daya, mbuwang, statis siap, fault, pangopènan, lan negara sambungan kothak otomatis DC.

3.2 Ngisi daya lan ngeculake

Sistem panyimpenan energi iki bisa nampa strategi pengiriman saka platform tengah, lan strategi kasebut banjur digabungake lan dipasang ing terminal kontrol pengiriman.Yen ora ana strategi pengiriman anyar sing ditampa, sistem kasebut bakal ngetutake strategi saiki kanggo miwiti operasi ngisi utawa mbuwang.

3.3 Status nganggur siap

Nalika sistem panyimpenan energi lumebu ing negara nganggur siap, kontrol aliran loro arah energi lan sistem manajemen baterei bisa disetel kanggo mode siyaga kanggo ngurangi konsumsi daya.

3.4 Baterei disambungake menyang kothak

Sistem panyimpenan energi iki nawakake fungsi kontrol logika sambungan kothak DC lengkap.Nalika ana prabédan voltase ngluwihi Nilai nyetel ing Pack baterei, iku ngalangi sambungan kothak langsung saka Pack baterei seri karo prabédan voltase gedhe banget dening ngunci contactors cocog.Pangguna bisa ngetik negara sambungan kothak DC otomatis kanthi miwiti iku, lan sistem bakal kanthi otomatis ngrampungake sambungan kothak kabeh ngemas baterei seri karo cocog voltase tepat, tanpa perlu kanggo melu-melu manual.

3.5 Mati darurat

Sistem panyimpenan energi iki ndhukung operasi mateni darurat manual, lan kanthi paksa mateni operasi sistem kanthi nutul sinyal mati sing diakses saka dering lokal.

3.6 Lelungan kebanjiran

Nalika sistem panyimpenan energi ndeteksi fault serius, iku bakal kanthi otomatis medhot sirkuit mbobol ing PCS lan isolasi kothak daya.Yen mbobol sirkuit nolak kanggo operate, sistem bakal output sinyal trip kebanjiran kanggo nggawe trip breaker sirkuit ndhuwur lan isolasi fault.

3.7 Gas pemadam

Sistem panyimpenan energi bakal miwiti sistem pemadam geni heptafluoropropane nalika suhu ngluwihi nilai weker.

4. Penjelasan Fungsional Modul Sistem Panyimpenan Energi Kontainer (hubungi kita kanggo njaluk rincian)

5. Integrasi Sistem Panyimpenan Energi (hubungi kita kanggo njaluk rincian)

Babagan (3)
Babagan (4)

6. Desain Wadhah

6.1 Sakabèhé Desain Wadhah

Sistem panyimpenan baterei pas karo wadhah 40 kaki sing digawe saka baja tahan cuaca.Iki nglindhungi karat, geni, banyu, bledug, kejut, radiasi UV, lan nyolong sajrone 25 taun.Bisa diamanake nganggo bolts utawa welding lan nduweni titik grounding.Iki kalebu sumur pangopènan lan nyukupi syarat instalasi crane.Wadhah kasebut diklasifikasikake IP54 kanggo proteksi.

Soket daya kalebu opsi loro fase lan telung fase.Kabel lemah kudu disambungake sadurunge nyuplai daya menyang soket telung fase.Saben soket ngalih ing kabinet AC nduweni pemutus sirkuit independen kanggo proteksi.

Kabinet AC duwe sumber daya sing kapisah kanggo piranti ngawasi komunikasi.Minangka sumber daya serep, cadangan pemutus sirkuit papat-kabel telung fase lan telung pemutus sirkuit siji-phase.Desain kasebut njamin beban daya telung fase sing seimbang.

6.2 Kinerja struktur omah

Struktur baja wadhah kasebut bakal dibangun nggunakake piring baja tahan cuaca Corten A.Sistem pangayoman karat kasusun saka primer sugih seng, ngiring dening lapisan Paint epoxy ing tengah, lan lapisan Paint akrilik ing njaba.Pigura ngisor bakal dilapisi cat aspal.

Cangkang wadhah kasusun saka rong lapisan piring baja, kanthi bahan pengisi saka wol rock tahan api Grade A ing antarane.Bahan ngisi wol rock iki ora mung menehi tahan geni nanging uga duwe sifat anti banyu.Kekandelan ngisi kanggo langit-langit lan tembok sisih kudu ora kurang saka 50mm, dene kekandelan ngisi kanggo lemah kudu ora kurang saka 100mm.

Interioré wadhah kasebut bakal dicet nganggo primer sing sugih seng (kanthi kekandelan 25μm) diikuti lapisan cat resin epoksi (kanthi kekandelan 50μm), nyebabake ketebalan film cat total ora kurang saka 75μm.Ing sisih liyane, njaba bakal duwe primer sing sugih seng (kanthi kekandelan 30μm) diikuti lapisan cat resin epoksi (kanthi kekandelan 40μm) lan rampung karo lapisan cat ndhuwur akrilik karet sing diklorinasi (kanthi kekandelan). saka 40μm), asil ing kekandelan film Paint total ora kurang saka 110μm.

6.3 Werna wadhah lan LOGO

Set lengkap wadhah peralatan sing diwenehake dening perusahaan kita disemprot miturut angka woh paling dhuwur sing dikonfirmasi dening panuku.Werna lan LOGO peralatan wadhah disesuaikan miturut syarat panuku.

7. Konfigurasi Sistem

Item jeneng  

Qty

Unit

ESS Wadhah 40 kaki

1

nyetel

Baterei 228S4P * 4 unit

1

nyetel

PCS 250kw

1

nyetel

Kabinet pertemuan

1

nyetel

Kabinet AC Kab

1

nyetel

Sistem cahya

1

nyetel

Sistem AC

1

nyetel

Sistem pemadam kebakaran

1

nyetel

kabel

1

nyetel

Sistem monitoring

1

nyetel

Sistem distribusi tegangan rendah

1

nyetel

8. Analisis Biaya-Manfaat

Adhedhasar pitungan kira-kira 1 pangisian daya lan discharge saben dina kanggo 365 dina setahun, ambane discharge 90%, lan efisiensi sistem 86%, diantisipasi yen bathi 261.100 yuan bakal dipikolehi ing taun pisanan. saka investasi lan construction.Nanging, kanthi kemajuan reformasi daya sing terus-terusan, samesthine yen bedane rega antarane listrik puncak lan off-puncak bakal mundhak ing mangsa ngarep, sing nyebabake penghasilan saya mundhak.Evaluasi ekonomi sing diwenehake ing ngisor iki ora kalebu biaya kapasitas lan biaya investasi tenaga cadangan sing bisa diirit perusahaan.

 

Ngisi daya

(kwh)

Rega unit listrik (USD/kwh)

Discharge

(kwh)

Unit listrik

rega (USD/kwh)

Ngirit listrik saben dina (USD)

Siklus 1

945.54

0,051

813.16

0.182

99.36

Siklus 2

673

0.121

580.5

0.182

24.056

Ngirit listrik total siji dina (Loro pangisian daya lan rong discharge)

123.416

Tetembungane:

1. Pendapatan diitung miturut DOD nyata (90%) saka sistem lan efisiensi sistem 86%.

2. Pitungan income iki mung nganggep income taunan saka negara wiwitan baterei.Sajrone umur sistem, keuntungan nyuda kanthi kapasitas baterei sing kasedhiya.

3, tabungan taunan ing listrik miturut 365 dina loro ngisi rong release.

4. Revenue ora nimbang biaya, Hubungi kita kanggo njaluk rega sistem.

Tren bathi saka sistem panyimpenan energi cukur puncak lan ngisi lembah diteliti kanthi nimbang degradasi baterei:

 

taun 1

Taun 2

Taun 3

Taun 4

Taun 5

Taun 6

Taun 7

Taun 8

Taun 9

Taun 10

Kapasitas baterei

100%

98%

96%

94%

92%

90%

88%

86%

84%

82%

Ngirit listrik(USD)

45.042

44.028

43,236

42,333

41.444

40.542

39,639

38,736

37,833

36.931

Total tabungan (USD)

45.042

89.070

132.306

174,639

216.083

256,625

296,264

335.000

372,833

409,764

 

Rincian liyane babagan proyek iki, hubungi kita.


Wektu kirim: Aug-29-2023